Herceg Novi, Kumbor – jedinstvena stara kamena kuća, na obali mora

Kumbor, +382, Herceg Novi,
Montenegro
995,000€ Za prodaju
Kuća
  • 999+
  • 0
  • 4 Bedrooms
  • 3 Bathrooms
  • 238 sq m

Description

Herceg Novi, Kumbor – jedinstvena stara kamena kuća, na obali mora;

Izuzetno šarmantna, tradicionalna kamena kuća, u jednom od najistaknutijih i najslikovitijih mjesta u Boki Kotorskoj. Objekt se sastoji od dva simetrična dijela, sa po dvije spavaće sobe.

Površina kuće: 174,92m2;
Zemljište: 900m2;
Spavaćih soba: 4;
Kupatila: 3;

Kuća se nalazi na lokaciji koju karakteriše odlična saobraćajna povezanost. Do same kuće vodi privatni asfaltni prilaz, a glavna magistralna cesta je udaljena oko 100m. Međunarodni aerodromi u Tivtu i Dubrovniku su udaljeni manje od sat vremena vožnje.

Objekat datira s početka 19. vijeka. Njegova tradicionalna kamena struktura je studiozno je obnovljena 1970. godine i od tada održavana na izrazito visokom nivou od. Krov je građen od drvenih greda i prekriven tradicionalnim terakota crijepom, na način koji je karakterističan i prepoznatljiv za ovo područje.

Zgrada i lokacija su jedinstveni. Pročelje kuće gleda na jug, sa velikom privatnom terasom, sa direktim pristupom moru i pruža zadivljujući, nesmetan pogled na istok, zapad i jug. Terasa se sa istočne strane širi u privezište za dva čamca, zaštićeno kamenim zidovima od otvorenog mora, u obliku tipičnom za Boku Kotorsku.

Dvorište okružuje kuću i ima brojna stara stabla čempresa i velikih palmi, pruža privatnost i zaštitu od sunca. Kući se prilazi privatnim asfaltnim putem, na čijem se čelu nalazi prostrana garaža.

Unutar glavne zgrade, kuća je podijeljena simetrično u dvije rezidencije, sa po dvije spavaće sobe.
Oba dijela imaju prostrane dnevne boravke, sa kuhinjama i trpezarijskim prostorima od po 40 m2. Stepenište nasuprot glavnih vrata vodi do kupatila i po dvije dvokrevetne sobe.
Istočni dio kuće dodatno ima WC u prizemlju. Ukupna površina zemljišta je oko 900 m2.

Lokacija: Kumbor, 4 km magistralnim putem od Herceg Novog.

Pristup: dva međunarodna aerodroma: Dubrovnik, Hrvatska, 22 km i Tivat, Crna Gora, 15 km.
Glavna magistrala kroz Kotorski zaliv.

Amenities

Garage
Parking
Security System
Air Conditioning
Central Heating
Balcony
Garden
Internet
Cable TV
Outdoor Pool
Fireplace
Loading map...