>

Crnogorsko primorje je poznato po nekim od najljepših plaža u Evropi, međutim, osim popularnih plaža kao što su Jaz, Sveti Stefan, Mogren, Velika plaža u Ulcinju i Plavi Horizonti u Tivtu, postoji još mnogo manjih, ali podjednako prelijepih plaža koje su manje poznate turistima. Istražićemo neke od najljepših, malih plaža na crnogorskom primorju koje vredi posjetiti.

  1. Plaža Valdanos

Plaža Valdanos nalazi se u blizini grada Ulcinja i poznata je po svojoj netaknutoj prirodi. Ova plaža ima fini pijesak, prekrasan pogled na more i zelene brda oko nje. Na plaži postoji nekoliko restorana i kafića koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića.

  1. Plaža Žanjice

Plaža Žanjice nalazi se u blizini Herceg Novog i predstavlja pravi biser primorja. Ova plaža je okružena borovom šumom i planinama, što je čini savršenim mijestom za opuštanje i uživanje u netaknutoj prirodi. More na plaži je kristalno čisto i idealno za plivanje i ronjenje. Na plaži se nalazi nekoliko restorana i barova koji nude razne ukusne specijalitete.

  1. Plaža Reževići

Plaža Reževići nalazi se u blizini Budve i jedna je od najlepših i najmanje poznatih plaža na primorju. Ova plaža ima fini pijesak i kristalno čisto more koje čini idealnim za plivanje i sunčanje. Na plaži se nalaze nekoliko restorana i barova koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića.

  1. Plaža Kamenovo

Plaža Kamenovo nalazi se u blizini Svetog Stefana i poznata je po svojoj lepoti i mirnoj atmosferi. Ova plaža ima fini pijesak i kristalno čisto more koje je idealno za plivanje. Na plaži se nalazi nekoliko restorana i barova koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića. Plaža Kamenovo je savršena destinacija za one koji žele da se opuste i uživaju u miru i tišini.

  1. Plaža Velika Luka

Plaža Velika Luka nalazi se u blizini Petrovca i jedna je od najmanje poznatih plaža na crnogorskom primorju. Ova plaža ima prekrasan pogled na more i okolne planine, a na plaži možete uživati u kristalno čistom moru i finom pesku. Plaža Velika Luka je idealno mesto za one koji žele da se udalje od gužve i uživaju u mirnom okruženju. Na plaži se nalazi i nekoliko restorana i kafića koji posetiocima nude osveženje i ukusne specijalitete.

  1. Plaža Pržno

Plaža Pržno nalazi se u blizini Svetog Stefana i poznata je po svojoj lepoti i kristalno čistom moru. Ova plaža ima fini pijesak i okružena je zelenim brdima. Na plaži se nalazi nekoliko restorana i barova koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića. Plaža Pržno je savršeno mesto za one koji žele da se opuste i uživaju u prelepom okruženju.

  1. Plaža Jazina

Plaža Jazina nalazi se u blizini Bara i predstavlja savršenu destinaciju za one koji traže manju i manje poznatu plažu. Ova plaža ima fini pijesak i kristalno čisto more koje je idealno za plivanje i sunčanje. Na plaži se nalazi nekoliko kafića i restorana koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića.

  1. Plaža Drobni Pijesak

Plaža Drobni Pijesak nalazi se u blizini grada Bara i jedna je od najmanjih plaža na primorju. Ova plaža ima fini pijesak i kristalno čisto more koje je idealno za plivanje i sunčanje. Na plaži se nalazi nekoliko kafića i restorana koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića. Plaža Drobni Pijesak je savršena destinacija za one koji žele da se opuste i uživaju u prelepom okruženju.

  1. Plaža Kraljičina

Plaža Kraljičina nalazi se u blizini Petrovca i jedna je od najlepših i najmanje poznatih plaža na crnogorskom primorju. Ova plaža ima fini pijesak i kristalno čisto more koje je idealno za plivanje i sunčanje. Na plaži se nalazi nekoliko kafića i restorana koji posetiocima nude ukusnu hranu i osvežavajuća pića.

Opuštanje i uživanje u miru

Crnogorsko primorje ima mnogo manjih, manje poznatih plaža koje su podjednako lepe kao i popularne plaže. Ove plaže su savršene za one koji žele da se udalje od gužve i uživaju u mirnom okruženju, kristalno čistom moru i prelepom prirodnom pejzažu. Na ovim plažama možete pronaći ukusnu hranu i osvežavajuća pića, kao i privatnost i mir koji često nedostaju na popularnijim plažama.

Iako su ove plaže manje poznate, one su svakako vredne posete i predstavljaju skrivena blaga crnogorskog primorja. Neke od ovih plaža se mogu teško pronaći ili zahtevaju malo piješačenja, ali kada stignete na njih, osetićete da je to bilo vredno truda.

Ako tražite savršeno mesto za opuštanje i uživanje u miru, kristalno čistom moru i prirodnim lepotama, manje poznate plaže na crnogorskom primorju su pravi izbor za vas. Uživajte u nezaboravnom odmoru i otkrijte skrivene dragulje primorja.

Related Articles