SOLD: Podgorica, Opasanica – planinski kompleks sa otvorenim bazenom u blizini rijeke Tare

81000, Podgorica,
Montenegro
720,000€ SOLD
Kuća
  • 999+
  • 0
  • 8 Bedrooms
  • 5 Bathrooms
  • 550 sq m

Description

Podgorica, Opasanica – planinski kompleks sa otvorenim bazenom u blizini rijeke Tare

 

Vila

Površina: 430 m2

Spavaće sobe: 6

Kupatila: 4+1

Dnevne sobe: 3

Trpezarije: 2

Spratnost: 3 + potkrovlje

 

Kuća

Površina: 120 m2 (80 m2 + 40 m2 terasa)

Spavaće sobe: 2

Kupatila: 1+2

Spratnost: 2 + potkrovlje

 

Garažna mjesta: 2

Parking mjesta: 8

 

Imanje se sastoji od dva objekta obložena drvetom – vile od 430 m2 i kuće od 120 m2, odvojene bazenom dimenzija 23 m x 7,5 m, koji se napaja prirodnom vodom iz planinskog potoka koji presijeca imanje. Posjeduje i ograđen povrtnjak sa prostorom za baštenski alat, veliki kokošinjac, mnogo ukrasnog drveća i šiblja, veliki travnjak, veliki broj uređenih prostora za društveni život na otvorenom.

 

Struktura vile

Poluukopani podrum – radionica, tehnička prostorija (centralno grijanje, rezervoari, bojleri i sl.), dnevni boravak opremljen šporetom na drva, sauna, kupatilo, ostava i hodnik sa stepenicama koje vode do prizemlja.

 

Prizemlje – dva glavna ulaza, ‘servisni’ dio koji se sastoji od ostave, garderobera i velike garaže za dva automobile, i stambeni dio koji obuhvata hodnik sa stepenicama za donji i gornji sprat, vešeraj sa ostavom, prostranu dnevnu sobu sa izlazom na terasu i velikim rustičnim kaminom, potpuno opremljenu kuhinju sa tradicionalnim šporetom na drva, trpezariju, verandu sa izlazom na terasu, gostinjski toalet, spavaću soba, garderober i kupatilo.

 

Prvi sprat – galerija sa pogledom na donji dnevni boravak, en suite spavaća soba sa terasom, dvije spavaće sobe sa garderoberima, od kojih jedna ima pristup spavaćoj sobi u potkrovlju preko sklopivih merdevina, kupatilo i prostrana spavaonica sa dvije ostave.

 

Aneksi – staklenik, prostorija u kojoj se nalazi generator struje, prostorija za rezerve alata i podzemni izotermni vinski podrum.

 

Struktura kuće

Prizemlje – dnevni boravak sa trpezarijom i otvorenom kuhinjom, uključujući šporet na plin, i kupatilo

 

Prvi sprat – dvije spavaće sobe, toalet i pristup potkrovlju u kome se nalazi bojler i grijanje

 

Terasa – opremljena ljetnja kuhinja sa roštiljem i peći na drva, toalet, i velika trpezarija. Duž cijele kuće i njene terase proteže se ‘deking’ od sibirskog bora i gleda na bazen.

 

Vanjski prostori – velika, južno orijentisana terasa, ispred garaže (za 2 automobila) veliki parking popločan prirodnim kamenom za 6 automobila, dodatni parking za 2 automobila pored kuće, bazen dimenzija 24 m x 7,5 m sa dubinom 1,15-1,9 m, ograđen povrtnjak od 300 m2, ostava od 12 m2 i ograđena zelena površine od 400 m2, prostor za odmor ispod stable šljive sa roštiljem i kamenom fontanom.

 

 

Tehničke karakteristike

Imanje se opslužuje samostalnim sistemom za prikupljanje izvorne vode i ispušta otpadne vode u ekološke septičke jame. Voda kojom se snabdijevaju dvije kuće dobija se ekstrakcijom vode iz stijene iz izvora koji se nalazi 40 m iznad kuća; sistem vodosnabdijevanja je izolovan i zatrpan i obezbeđuje besplatnu slatku vodu visokog kvaliteta tokom cijele godine (voda je testirana od strane Nacionalnog higijenskog zavoda u Beogradu). Tehnička voda za zalivanje dolazi iz bazena za prikupljanje potoka.

 

Struja dolazi iz nacionalne mreže. Komoleks takođe ima svoj sistem generatora struje, koji se automatski uključuje u slučaju kvara na mreži.

 

Obije kuće imaju centralno grijanje, jedna na pelet (vila), druga na drva (brvnara). Topla voda se dobija automatizovanom i optimizovanom distribucijom tri izvora grijanja: solarni paneli, struja i sistem centralnog grijanja.

 

Imanje sa dvije kuće se prodaje u viđenom stanju, sa svim namještajem i opremom. Ne postoji mogućnost zasebne kupovine objekata.

 

Imanje se nalazi na nadmorskoj visini od 1,200 m, u Opasanici, malom selu na Komovima. Idealno lociran 50 km od glavnog grada Podgorice od kojeg administrativno zavisi i 25 km od Kolašina i ski centara koji ga okružuju. Nova dionica autoputa koja povezuje Podgoricu i Mateševo udaljena je 10 km od objekata.

Amenities

Garage
Parking
Security System
Air Conditioning
Central Heating
Balcony
Garden
Internet
Cable TV
Outdoor Pool
Fireplace
Loading map...

Additional Information

No additional information.