SOLD Herceg Novi, Kumbor – jedinstvena stara kamena kuća, na obali mora

Kumbor, +382, Herceg Novi,
Montenegro
995,000€ SOLD
Kuća
  • 999+
  • 0
  • 4 Bedrooms
  • 3 Bathrooms
  • 238 sq m

Description

Herceg Novi, Kumbor – jedinstvena stara kamena kuća, na obali mora;

Izuzetno šarmantna, tradicionalna kamena kuća, u jednom od najistaknutijih i najslikovitijih mjesta u Boki Kotorskoj. Objekt se sastoji od dva simetrična dijela, sa po dvije spavaće sobe.

Površina kuće: 174,92m2;
Zemljište: 900m2;
Spavaćih soba: 4;
Kupatila: 3;

Kuća se nalazi na lokaciji koju karakteriše odlična saobraćajna povezanost. Do same kuće vodi privatni asfaltni prilaz, a glavna magistralna cesta je udaljena oko 100m. Međunarodni aerodromi u Tivtu i Dubrovniku su udaljeni manje od sat vremena vožnje.

Objekat datira s početka 19. vijeka. Njegova tradicionalna kamena struktura je studiozno je obnovljena 1970. godine i od tada održavana na izrazito visokom nivou od. Krov je građen od drvenih greda i prekriven tradicionalnim terakota crijepom, na način koji je karakterističan i prepoznatljiv za ovo područje.

Zgrada i lokacija su jedinstveni. Pročelje kuće gleda na jug, sa velikom privatnom terasom, sa direktim pristupom moru i pruža zadivljujući, nesmetan pogled na istok, zapad i jug. Terasa se sa istočne strane širi u privezište za dva čamca, zaštićeno kamenim zidovima od otvorenog mora, u obliku tipičnom za Boku Kotorsku.

Dvorište okružuje kuću i ima brojna stara stabla čempresa i velikih palmi, pruža privatnost i zaštitu od sunca. Kući se prilazi privatnim asfaltnim putem, na čijem se čelu nalazi prostrana garaža.

Unutar glavne zgrade, kuća je podijeljena simetrično u dvije rezidencije, sa po dvije spavaće sobe.
Oba dijela imaju prostrane dnevne boravke, sa kuhinjama i trpezarijskim prostorima od po 40 m2. Stepenište nasuprot glavnih vrata vodi do kupatila i po dvije dvokrevetne sobe.
Istočni dio kuće dodatno ima WC u prizemlju. Ukupna površina zemljišta je oko 900 m2.

Lokacija: Kumbor, 4 km magistralnim putem od Herceg Novog.

Pristup: dva međunarodna aerodroma: Dubrovnik, Hrvatska, 22 km i Tivat, Crna Gora, 15 km.
Glavna magistrala kroz Kotorski zaliv.

Amenities

Garage
Parking
Security System
Air Conditioning
Central Heating
Balcony
Garden
Internet
Cable TV
Outdoor Pool
Fireplace
Loading map...

Additional Information

No additional information.