Antička luksuzna palata Zmajević, Kotor

/

/

PRODAJA
Na upit €

KARAKTERISTIKE

  • Terasa
  • Pogled na more

Palata Zmajević – antička luksuzna palata koja se nalazi u srcu srednjovjekovnog Perasta. Nekada je bilo sjedište dvojice vladika, Andrije i Vicka Zmajevića, i zvalo se „Biskupija“. To je primjer najboljih vila koje datiraju iz 17. veka.

Etapno građena, konačan barokni oblik palata je dobila 1664. godine pod Andrijom Zmajevićem. Na stijeni, jedinstven dizajn sadrži simetrična krila i freske baroknog slikara Tripa Kokolje, koji je finansirao Zmajević. Konstrukcija je evoluirala od odbrambene kule do proširenja prema brdu, što je rezultiralo centralnim dijelom i sjevernim i južnim krilom.

Porijeklom iz Vrbe od Njeguša, uticajna peraštanska porodica Zmajević, dio kazade Perojevića, nosi amblem sa krilatim zmajem i zvijezdama. Čuvena po stvaranju značajnih ličnosti u istoriji Perasta, palata je u završnoj rekonstrukciji uz očuvanje arhitektonske suštine iz doba Zmajevića. Uprkos unutrašnjim promjenama, originalna konstrukcijska logika i autentični materijali su ostali, obezbeđujući kontinuiranu dominaciju palate u Perastu.

Prostire se na parceli od 1605 kvadratnih metara, palata pokriva 565 kvadratnih metara. Okružen čvrstim kamenim zidovima, imanje obuhvata vrtove sa terasama i pruža zadivljujući pogled na Bokokotorski zaliv i ostrva Gospe od Škrpjela.

Smješten u živopisnom selu Perast, koje je nekada bilo glavno mediteransko pomorsko središte, ovo jedinstveno imanje predstavlja istinski svedočanstvo bogate istorije koja ga okružuje, posebno slavnog venecijanskog doba.

KARAKTERISTIKE

  • Terasa
  • Pogled na more

Zainteresovani ste?

Kontaktirajte našeg agenta ili zakažite obilazak.

Lucija Spasojević

Agent prodaje

+382 67 681 000

SLIČNE nekretnine
PRODAJA
PRODAJA
395,000 €